perjantai 7. elokuuta 2015

Liebster Award

Hellou! 

Sain Herkkuperseestä beibeberberiksi -blogin kirjoittajalta, yhdentoista kysymyksen haasteen jonka tarkoituksena on nimensä mukaisesti vastata yhteentoista kysymykseen, merkitä seuraavat yksitoista haasteen saajaa ja keksiä itse saman verran kysymyksiä.

Säännöt:
● Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
● Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
● Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
● Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.Ja sitten minulle esitettyihin kysymyksiin!

1. Mitkä ovat tämän hetkiset tavoitteesi kropan ja painon osalta? Miten aiot saavuttaa ne?
  Suurin tavoite on saada paino laskemaan normaaleihin lukemiin, jotka minun pituisella olisivat 70,5 kg. Sinne on vielä useamman kymmenen kilon matka, ja sen aikana toivottavasti saavitan myös muut, niinsanotut sivutavoitteet. Niihin kuuluu jokseenkin terveellisten elämäntapojen hallinta vielä tavoitepainon saavutettuanikin, ja kropan kiinteyttäminen painonpudotuksen jälkeen/yhteydessä. Ja myös se kohtuus kaiken suhteen olisi hyvä oppia ja ymmärtää.

2. Minkälaisia lämpimiä aterioita syöt? Nimeä ainakin viisi lempiruokaasi.
  Eniten tykkään kanaruuista. Kanawokki, kanapasta, kana ja riisi, kana... kanaa siis menee paljon, sen jälkeen tulee ehkä kala. Naudan- ja sianlihaa en juurikaan syö muuten kuin jauhetussa muodossa, ja jauheliha onkin yksi lempiruokani (jota ei ole laisinkaan sovipaa tällaisessa blogissa mainita) lasagnen, raaka-aineista. Myös pitsa on hyvää..
Kysyttiinköhän tässä kenties niitä ruokia, joita laihdutuksen takia joudun pupeltamaan, vai niitä jotka oikeasti ovat suosikkejani.
No, perus arkiruokia ovat esimerkiksi lohi ja perunamuusi/lohkoperunat, kinkkukiusaus, lihapullat ja minkä tahansa lisukkeen kanssa ja ne jo kertaalleen mainitut kana ja riisi, sekä kanawokki.

3. Mikä on Akilleen kantapääsi?
  Jaa että mikäkö.. stressi, myöhäiset illat ja ärsytys. Takuuvarmaa aikaa sortua syömään kaapit tyhjäksi.

4. Treenivaatteet joita himoitset omaksesi? (Kuva mukaan)
  Voi ei, en yhtään tiedä. Omistan yhdet soc:in juoksutrikoot ja Stadiumin alesta napatut urheiluliivit, joiden merkkiä en edes muista, joten arvata saattaa että olen huono vastaamaan tähän kysymykseen. Treenivaatteet on vaan niin pirun kalliita, ja... no, öh eipä niille ole edes paljoa käyttöä. Joten ehkä skippaan tämän kysymyksen, sori! Kerron kuitenkin että kaikki mahdollisimman räikeän väriset treenivaatteet on ihania, vaikka muuten pukeudun suht tummiin väreihin.

5. Heikoin/noloin hetkesi jota et ole (vielä) kehdannut kirjata ylös blogiin?
  En muista milloin viimeksi olisi ollut sellainen päivä, etten olisi syönyt jotain sellaista mitä pyrin välttelemään. Ainakin YKSI keksi/suklaapala/mikä tahansa menee suuhun joka päivä.

6. Paras tämän hetkinen henkinen/fyysinen saavutuksesi painon/kropan/treenin osalta?
  Niinä päivinä kun onnistun pitämään itseni kurissa ja jättämään herkut pois, olo on ihanan keveä. Ehkä en vielä edes tiedä mistä puhun, sillä laihdutettuani enemmän saatan ajatella ettei tämä olo jota nyt tarkoitan, ole vielä keveyttä nähnytkään (ja niin varmaan tulee käymään) mutta vielä tässä vaiheessa jokainen päivä puhtaalla ruualla tuntuu siltä kuin energiaa riittäisi loputtomiin. Ainakin silloin kun en saa sokerista vieroittautumis päänsärkyä.

7. Miten palkitset itsesi saavutuksista?
  En tiedä... en kai mitenkään. Ainakaan tietoisesti.
Okei, saatuani opiskelupaikan, otin napakorun, mutta muita itseni palkitsemisia ei nyt tule mieleen. Jos tarkoitus oli kysyä, palkitsenko itseäni ruualla; en.

8. Jos et saa herkutella pahaa mieltä pois millä muulla tavalla lohduttaisit/piristäisit itseäsi?
  Kuulostaa ehkä typerältä, mutta pahimman surun/ahdistuksen iskiessä ajattelen, että kaikki loppuu aikanaan. Tarkoitan siis, että paha olo lakkaa, ennemmin tai myöhemmin. Ehkä siihen menee puoli tuntia tai puoli vuotta, mutta se hetki koittaa vielä ja sitä varten kannattaa jaksaa taistella. Myös tärkeiden ihmisten kanssa puhuminen auttaa aina, ainakin minua. Liikunnasta tai muusta vastaavasta en ole vielä löytänyt toimintamallia näihin tilanteisiin, enkä tiedä tulenko löytämäänkään, mutta se on minulle ihan ok.

9. Älyttömin treeni/laihdutusmokasi?
  Älyttömin laihdutus"mokani" oli muutama vuosi sitten yrittää syödä päivässä 500 kaloria. Säästöliekillehän siinä vaan mentiin..

10. Etsi kuva joka motivoi sinua painon/treenien suhteen. Perustele miksi.
  Kaikki ennen/jälkeen kuvat inspiroi, koska niiden avulla muistaa kuinka suuret muutokset oikeasti on mahdollisia... Ihan uskomatonta. Toivottavasti voin vielä joskus itsekkin liittyä näiden kuvien joukkoon.11. Treenibiisi jota et kehtaa myöntää kuuntelevasi mutta teet niin kuitenkin?
  En treenaa, joten mulla ei myöskään ole salaista treenibiisiä. Jos olisi, se olisi varmaan joku puhki kulutettu suomipop biisi, jota kaikki inhoaa.


Kiitos vielä haasteesta, jonka nyt heitän eteenpäin seuraaville blogeille:

Omat kysymykseni kuuluvat näin:
1. Mistä halu laihduttaa alunperin lähti?
2. Mitä vinkkejä antaisit kelle tahansa, joka haluaa pudottaa painoaan?
3. Millä herkuttelet ja kuinka usein?
4. Onko laihtumistasi kommentoitu millään tavalla ja jos on, miltä se on tuntunut?
5. Millä tavalla suhtautumisesi omaan vartaloosi on muuttunut tämän "matkan" aikana?
6. Mitä vinkkejä antaisit henkilölle jonka suhde omaan kehoon ja syömisiin on vääristynyt?
7. Kerro oma suosikkiruokasi
8. Millä tavoin urheilet?
9. Kuuluuko liikunnan olla osa painonpudotusta? 
10. Mitkä asiat tai ajatukset saavat jaksamaan niinä hetkinä, kun tekisi mieli heittää hanskat tiskiin ja lopettaa koko touhu?
11. Mistä saavutuksestasi olet kaikkein ylpein?

2 kommenttia:

  1. Kiitokset haasteesta! :) Vastaukset voi lukea nyt blogista, jos kiinnostaa ;)

    VastaaPoista