torstai 9. heinäkuuta 2015

Okei, tilanne on nyt se että

viime viikolla hehkutin ehkä turhankin innokkaasti sitä, miten viikossa pudonneet puolitoista kiloa antavat tsemppiä jatkaa eteenpäin entistä kovemmin panoksin, sillä nyt kulunut viikko on pitänyt sisällään epäterveellistä syömistä, napostelua ja liian suuria ruoka-annoksia. Edellisen päivityksen jälkeen paino putosi vielä 117 kilon puolelle, mutta nyt olen samoissa lukemissa kuin viikko sitten: 118,4 kg. Kaduttaa niiiiiiiin paljon, etten kuunnellut pientä sisäistä laihduttajaani ja pitänyt lankoja omissa käsissäni vain menin suin päin uskomaan, että laihduttaminen kävi yhtäkkiä helpoksi kuin heinän teko. "No täytyyhän sen nyt onnistua! Pudotin sentään juuri puolitoista kiloa näkemättä juurikaan vaivaa!"
Kirsikkana kakussa on tottakai se, että lähden sunnuntaina useammaksi päiväksi tien päälle ja siellä tulee syötyä sitten niin kuin lomalla kuuluukin. Taas vaihteeksi!! Voihan v****!
Tällä hetkellä olo on raskas ja tukkoinen. Kuulostaa siltä että olisin tulossa kipeäksi mutta ei, en tarkoita nyt sitä. Kaikki syöty rasva, vaaleat viljat ja sokerit vain muistuttavat olemassa olostaan, ja silti voisin vaikka heti vetäistä parempiin suihini pari suklaamurokeksiä. Ei mikään ihmeellinen lause tällaisen sokerinarkkarin suuhun. Niinkuin ei olisi ne keksitkään. Niitähän olisi vielä kaapissa, 600 gramman pakkauksen pohjat, mutta enää ei parane lipsua. Jos muu ei auta, heitän keksit roskiin.
Ajattelin palata takaisin suunniteltuun ja täsmälliseen ruokavalioon, joka siis käyttännössä tarkoittaa sitä, että suunnittelen seuraava päivän ruuat välipaloinen ja ruoka-aikoineen. Sitä on tämän laihdutusprojektin aikana tullut kokeiltua säännöllisen epäsäännöllisesti, ja hyvin on tuntunut toimivan. Yleisesti ottaen olen pysynyt suunnitelmassani, ja ainoa mikä nyt ylipäätään voi ruokavaliotani heiluttaa on stressi, jota pitäisi kyllä oppia enemmän sietämään. 
Joskus tekisi vaan mieli sanoa että auttakaa nyt joku ja opettakaa mut syömään normaalisti.

2 kommenttia:

  1. Painon sahailu on niin rasittavaa (ainakin mun mielestä!) - mutta tekemällä oikeita, terveellisiä valintoja pääsääntöisesti, niin paino kyllä tippuu. Omaan tekemiseen täytyy vaan uskoa.

    Oma akilleen kantapääni on suolaiset sipsit. Nykyään teen niin, että ostan vain ja ainoastaan 100g pussiin, napsin siitä sen verran kun napsin, ja loput laitan biojätteesseen, jonka jälkeen en voi niitä sieltä enää kaivaa. Eivätkä jää kaappiin kummittelemaan. Sama juttu karkkien kanssa, jos tekee mieli karkkia, niin sitten syön ja loput pois. Tarkoitushan on olla syömättä sipsejä ja karkkeja, ja heittämällä loput pois, tuhlaan myös rahaa. Siitä tunnen syyllisyyttä, mutta en satunnaisesta herkuttelusta. Kannattaako herkkuihin tuhlata rahaa - ei, joten jätän ostamatta. On toiminut toistaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Voi, täällä samaa sahailua - +-2kg sen perusteella kuinka pitkä aika on kulunut edellisestä nestekiloja keränneestä luvallisesta (mutta liian kalorisesta!) viikonloppuherkuttelusta. Kyllä turhauttaa kun "jo pudotetut" kilot tulee takaisin puntariin kummittelemaan. Mutta, ei auta muu kuin uskoa että vaikka välillä mennäänkin pers eellä puuhun niin sieltä voi taas lasketella takasin terveellisempien valintojen pariin niin halutessaan ;-) Mikä siinä onkin että herkuista saa niiiiin helposti kiloja mutta sitten niiden kilojen poissaaminen on yks riesa ja vaiva? Epäreilua. Eiks tässä maailmassa vois jo olla keksitty ei-lihottavia suklaita, sipsejä jne mitkä ei kuiteskaan sitte sisällä mitään kyseenalaista aspartaamipiippaa?

    Aterioiden ennalta suunnittelu kuullostaa hyvältä ratkasulta ja toimii varmasti :-) Ei oo sitten syytä napsia jotain muuta siinä tilalla kun kaapista löytyy vaikka vielä kasa salaattia tai jotain mistä voi tehdä terveellistä ruokaa. Sekin kun tekee isompia ruoka-annoksia aina kerralla auttaa: on sitten aina valmiina jotain eikä ole syytä nappasta suuhun jotain "terveellistä" välipalaa/ateriankorvikesuklaalevyä :-) Tsemppiä hurjasti, kyllä se siitä kun päätät että nyt ei periksi anneta vaikka mettään välillä mentäskin! :-)

    VastaaPoista