lauantai 23. toukokuuta 2015

Yleinen suhtautuminen lihavuuteen

Sain taas eilen kuulla exän kaverilta kovaan ääneen kummastelua siitä miten kukaan, mukaan lukien exä, on edes voinut seurustella mun kanssa. Koska mähän olen lihava ja niin ollen myös ruma. Mitään muuta hän ei minusta edes tiedä - hyvä jos nimeäkään, joten kommentti perustui vain ja ainoastaan ulkonäköön. No, turha sitä on kiistääkkään. En ole se kaikkein kaunein nainen johon kaikki iskee ensimmäisenä silmänsä kaupan kassajonossa tai yökerhon lattialla, mutta ainakin olen viimeiseen asti kiltti ja postiviinen, ehkä joidenkin mielestä jopa hauska. Eritoten itsestäni. Oma kehu paras kehu, mutta olen hyvä tyyppi, uskokaa tai älkää!
Mielipiteitä on monia ja on turhaa alkaa edes kiistelemään siitä, voiko lihava ihminen olla kaunis vai ei. Joku tykkää, mutta useampi varmaan ei. Olipa oma mielipide sitten mikä tahansa, ei se oikeuta ketään julistamaan kantaansa ääneen ketään halventavassa merkityksessä. On okei sanoa tykkäävänsä laihoista naisista tai miehistä, ja on okei pitää siitä mielipiteestä kiinni, mutta EI ole okei vouhottaa siitä miten helvetin rumia läskit on.. saatika sitten valita työntekijöitä BMI:n perusteella. Meillä kaikilla on tunteet ja vaikka kuinka olisi kovettanut nahkansa kommenteille liikakiloihin liittyen, ottaa se yhä koville että tässä ulkonäkökeskeisessä maailmassa ei tunnu enää pärjäävän pelkällä aurinkoisella hymyllä ja persoonalla, ei sitten millään.
Oikeasti, kenenkään pyöreys/ylipaino/läskit/rumuus/miksikä te sitä haluattekaan kutsua, ei ole mitään yleistä palsatavaraa jota saa repiä, riepotella ja arvostella juuri niinkuin itse parhaaksi näkee. En yritä käännyttää ketään näkemään kaikkia ihmisiä kauniina ja olemaan tulevina kesäpäivinä armollisia vastaantulijan vatsamakkaroille - jos ne ovat teistä oksettavia ja kamalia, niin mitä sitten. Minulle se on ainakin ihan sama. Mutta älkää ikinä, koskaan, asettako ketään ihmisenä eri arvoiseksi sen takia, ettei hän sovi yleisiin, saatika sitten sinun mieltymyksiin ulkonäöllisesti. 
Älkää jättäkö tutustumatta ylipainoisiin ihmisiin, älkää huudelko kadulla asiattomuuksia kenenkään perään, älkää valitko koulussa tai töissä ryhmätyöporukkaa ulkonäön perustella, älkää kiusatko. Kaiken ei tarvitse olla kaunista ja jokaisen ei tarvitse miellyttää silmää - mutta kuka tahansa voi olla ihana ihminen, ulkonäöstä riippumatta.
Omalle kohdalle on sattunut vaikka millaista kommenttia ja enää sillä ei ole edes väliä, mutta ne omat huomiot ihmisten suhtautumisesta on pahimpia. Kun kukaan ei istu viereen tai tule juttelemaan. Tai kun koulun tanssitunneilla yksikään poika ei tullut hakemaan mua parikseen, ja pienenä sain vaatteet poikien puolelta koska tyttöjen vaatteet ei mahtuneet.
"Oma vikas"   Ihan totta, mutten mä silti ole yhtään sen tyhmempi tai mielikuvituksettomampi ihminen kuin normaalipainoisetkaan.
 Jokainen on ainutlaatuinen. Antakaa kaikille mahdollisuus.

1 kommentti:

  1. Mä en ole ikinä aikuisiällä saanut mitään ilkeitä kommentteja painosta, vaikka lukemat ovat liikkuneet 110-129 kg välillä. En tiedä miten edes selviäisin jos joku muu vielä itsenikin lisäksi minua haukkuisi...

    Noista linkittämistäsi kuvista muuten esim. tuo toiseksi ylin on minusta oikeasti kaunis. Oma vartaloihanteeni on aika pyöreä ja muodokas, jos pitäisi valita kuivankireä fitnessvartalo tai naisellisen muodokas vartalo jossa ylimääräiset kilot ovat kerääntyneet juuri oikeisiin paikkoihin, valitsisin jälkimmäisen ihan heittämällä :)

    VastaaPoista